General Discussion

new DD comic update system........
Tifa Valentine at 7:48PM, July 1, 2010
(online)
posts: 1
joined: 12-20-2008
I just went to add a page and all its showing is the format of the pages and the size. No button or anything. What happened?!
last edited on July 14, 2011 4:30PM
Lonnehart at 4:03AM, July 2, 2010
(online)
posts: 2,589
joined: 3-16-2006
I guess this upload bug is a Friday thing?
last edited on July 14, 2011 1:39PM
PaulEberhartd at 5:05AM, July 2, 2010
(online)
posts: 27
joined: 7-21-2007
1. Sorry if I get you on the tits with this, but is it really only a server problem that I keep getting this instead of a comic page when having uploaded one?

2. Is it a bug, or is there a reason why I can't make long rants any more without part of them being deleted? (I try not to most of the time, anyway)

3. I'd like to mention that it's a pity that special letters like ä or é don't work any more in the comments, though I'm of course well aware that this is only a very minor issue if any at all.

I actually like the new upload tool for its neat moving progress bar, but now I'm starting to wonder whether that was really worth all the trouble. Is there actually any improvement apart from that? (Sorry to ask, but I'm really crap at computer stuff, so I always have trouble understanding such things.)

Before I forget:

OS: Microsoft Windows XP Home Edition Service Pack 3
Browser: Mozilla Firefox 3.5.10
Plugins/Toolbars: Google Toolbar, probably other stuff that I don't know what it is, what it's for or where it came - this bloody thing does as it pleases.
Internet connection: Wireless USB Modem
last edited on July 14, 2011 2:41PM
PaulEberhartd at 5:12AM, July 2, 2010
(online)
posts: 27
joined: 7-21-2007
Whoops! Please forget my first complaint. I tried it again for the fourth time and it works now. :)
last edited on July 14, 2011 2:41PM
ozoneocean at 5:37AM, July 2, 2010
(online)
posts: 25,054
joined: 1-2-2004
Haha! The update bug (broken image) is currently fixed.
-WOW, I don't think I've ever seen special characters working in a forum post before o_O
never seen them work in author comments.

-Funilly enough, on testing the upload system just now I noticed that the old system is still in place on the upload page, but this new system just lays over the top of it.

Curious!
 
last edited on July 14, 2011 2:36PM
srhdt at 10:25AM, July 2, 2010
(online)
posts: 106
joined: 4-5-2007
ZeroGee
I had ie8 and the lastest java and all that loads is this…



I've since done a factory restore thinking it was my end. (It wasnt)
I still have the same problem.
Why did they have to take away the old upload system? That one at lest worked. This system is very user un-friendly


The only reason I can think of this happening is that you may not have Flash installed (or active) on your comp. I just tried it in IE8 on my comp and it worked fine.

Just to clarify, because I may have misspoke earlier, the new upload system requires Flash, not Java.

Sorry, I'm not a programmer, so sometimes I get my terms mixed up.
last edited on July 14, 2011 3:54PM
lothar at 5:40PM, July 2, 2010
(online)
posts: 1,299
joined: 1-3-2006
i dunno if this is a workaround or not , but i just updated using the old account manager and i had no probs

you can access it simply by removing the “overview” part of th url
http://www.drunkduck.com/account/


EDIT - i just noticed that Ozone beat me to it
last edited on July 14, 2011 1:45PM
ozoneocean at 11:22PM, July 2, 2010
(online)
posts: 25,054
joined: 1-2-2004
lothar
i dunno if this is a workaround or not , but i just updated using the old account manager and i had no probs

you can access it simply by removing the “overview” part of th url
http://www.drunkduck.com/account/


EDIT - i just noticed that Ozone beat me to it

No I didn't :)
I was talking about the uploading system we had just before the new one- it's still on the same page and loads first, but then the new Flash thing covers it up.

The one you've linked to is the lovely original from the site re-boot in 2006 after the great crash of 2005. Heh! That's a good one. Nice find Lothar! We know it's there but we always forget it and forget how useful it can be :)
 
last edited on July 14, 2011 2:36PM
Salsa at 11:32PM, July 2, 2010
(offline)
posts: 2,384
joined: 7-10-2008
srhdt
Try it again and let me know if you're still having the same error. We were tinkering with the upload system right around the time you posted this.

I'm personally using Chrome and experiencing none of the issues you listed. What extensions do you have installed on Chrome?


That's it.

I think that it might be a Flash error that's causing it. When the page loads, the old uploader loads then the page refreshes with the flash over it. The button has a white border around the bottom and right side. I can provide screen shots if necessary.

I can Upload in Firefox. I think my computer just needed a reboot. I've updated Flash and have turned off all the extensions. No change. I'm not blaming anyone but I don't think it's on my end unless crhome just doesn't get along with Flash for some reason (no entirely implausible)
RAGE!
last edited on July 14, 2011 3:18PM
KAM at 11:54PM, July 2, 2010
(online)
posts: 62
joined: 1-4-2006
Thanks, Lothar!!! Woohoo! I got some pages uploaded!

Maybe someone should make a poster for the programmers that reads, “If it ain't broke, don't fix it!”

BTW, why is the new system dependent on Flash? As I understand it (and I am not an expert) Apple is moving away from supporting it & the upcoming HTML5 won't support it either. Wouldn't it make more sense to create a system that allows as many people to use it as possible instead of relying on a program that may soon go the way of Beta videotapes?
The KAMics - my cartoons
KAM's Fanart - fanart
KAMics Kast - cast pages
last edited on July 14, 2011 1:13PM
ozoneocean at 12:08AM, July 3, 2010
(online)
posts: 25,054
joined: 1-2-2004
KAM
BTW, why is the new system dependent on Flash? As I understand it (and I am not an expert) Apple is moving away from supporting it & the upcoming HTML5 won't support it either. Wouldn't it make more sense to create a system that allows as many people to use it as possible instead of relying on a program that may soon go the way of Beta videotapes?

HTML5 will support the use of flash. The rest is just Apple propaganda. (the idea is that HTML5 will allow allow you to duplicate some features of Flash, like video playing)
The reality is that Apple doesn't support flash only on iphones and ipads.- two devices made mainly for communication and entertainment consumption, not intensive creativity and production, which still has to be done on a full featured computer.
All Apple Laptops and PCs support Flash fine and will continue to do so. :)
 
last edited on July 14, 2011 2:36PM
ZeroGee at 6:13AM, July 3, 2010
(online)
posts: 48
joined: 11-5-2009
srhdt
ZeroGee
I had ie8 and the lastest java and all that loads is this…



I've since done a factory restore thinking it was my end. (It wasnt)
I still have the same problem.
Why did they have to take away the old upload system? That one at lest worked. This system is very user un-friendly


The only reason I can think of this happening is that you may not have Flash installed (or active) on your comp. I just tried it in IE8 on my comp and it worked fine.

Just to clarify, because I may have misspoke earlier, the new upload system requires Flash, not Java.

Sorry, I'm not a programmer, so sometimes I get my terms mixed up.
Nope. I have it. The upload button still doesnt show up.
I give up. This isnt worth the agrivation. No other site gives me any trouble uploading, so… I quit this site.

last edited on July 14, 2011 4:57PM
ozoneocean at 6:22AM, July 3, 2010
(online)
posts: 25,054
joined: 1-2-2004
ZeroGee
This isnt worth the agrivation. No other site gives me any trouble uploading, so… I quit this site.
Bit defeatest. :(

Lothar has already posed a perfect workaround for you here:

http://www.drunkduck.com/account/
 
last edited on July 14, 2011 2:36PM
I Am The 1337 Master at 6:39AM, July 3, 2010
(offline)
posts: 3,785
joined: 1-16-2009
Same way I change the genres of my comic to not fantasy.

Well praying that the bugs don't supersize themselves after this.
last edited on July 14, 2011 12:54PM
Salsa at 8:24AM, July 3, 2010
(offline)
posts: 2,384
joined: 7-10-2008
ZeroGee
Nope. I have it. The upload button still doesnt show up.
I give up. This isnt worth the agrivation. No other site gives me any trouble uploading, so… I quit this site.

Forgive me, but that seems rather silly. It works fine in Firefox and Oz has pointed out in bug screaming letters the workaround someone else posted. On a site like this, it takes time and effort and a lot of community involvement to get things going as planned. No point in getting mad at the programmers. Next time you get a chance right click in an empty spot and click view source. See all that? That's the code just for the PAGE you're on.

Then again, maybe I'm trying earn enough good karma to keep this from happening to me, since I'm a Comp. Sci major and all.
note: I really don't believe in Karma. Crap happens to good people and the best we can do is smile and try and make the world a better place.

Um, is anyone else having issues with flash content on this site?
RAGE!
last edited on July 14, 2011 3:18PM
elektro at 9:03AM, July 3, 2010
(online)
posts: 807
joined: 6-18-2009
I've noticed that these problems happen at around the same time every week. I wonder if that has anything to do with it.
last edited on July 14, 2011 12:21PM
skoolmunkee at 10:50AM, July 3, 2010
(online)
posts: 7,058
joined: 1-2-2006
On the plus side, the ‘this just in’ column is finally fixed. :] It had been counting queued pages!
  IT'S OLD BATMAN
last edited on July 14, 2011 3:43PM
Byth1 at 12:04PM, July 3, 2010
(online)
posts: 175
joined: 9-13-2009
I saw the Update system, pretty cool.
Updated every friday!
Updated every monday!
last edited on July 14, 2011 11:35AM
PPPchairman at 7:59AM, July 5, 2010
(online)
posts: 101
joined: 7-16-2009
Thank you Lothar for that workaround I couldn't have updated with out you.
last edited on July 14, 2011 2:47PM
Dave Mire at 4:54PM, July 6, 2010
(online)
posts: 63
joined: 12-24-2009
I have Internet Explorer and windowsXP and when i update it just logs me out. The image goes through but it just automatically logs me out afterwards.
last edited on July 14, 2011 12:09PM
smbhax at 3:39AM, July 8, 2010
(online)
posts: 64
joined: 6-14-2009
srhdt
Salsa
Before that I also had a problem with them system chunking out anything after the first URL in a URL tag. Looked like this:
{url=http://somewhere.com
Everthing after that is gone. I could retype it using the edit button and everything would work fine. It's just rather annoying, especially when you have five links in the comments and have to hunt them down again.

Try it again and let me know if you're still having the same error. We were tinkering with the upload system right around the time you posted this.

I'm personally using Chrome and experiencing none of the issues you listed. What extensions do you have installed on Chrome?
I've reproduced a problem with URLs getting eaten, but I think it has to do with a special character in the URL, specifically “&” (at least).

For instance, if you're adding a new comic and put

{url=http://smbhax.com/cgi-bin/art.pl?e=0010&a=03_perverted_science]test link[/url]

in the “Notes” field, on the resulting page, you'll just see

[url=http://smbhax.com/cgi-bin/art.pl?e=0010[/code]
--the ampersand and everything after it has been dropped.
I'm running Windows XP, and have been able to duplicate that in the two browsers I tried it with:
- Firefox 3.6.6 (ImageShack Toolbar (disabled), Java, Quicktime, Flash)
- IE 8.0.6001.17802 (ImageShack Toolbar, Java, Flash)
~~~~~~~~
While testing the above in IE 8, I also encountered the issue of getting logged out immediately after uploading a page; instead of being taken to your comic series' list of pages, you're shown an error page that says something like "you have to be logged in to do that." It doesn't happen to me in Firefox, so I guess it's an IE thing.
(By the way I had to replace a couple left square brackets above with left curly brackets, because this forum doesn't handle quoted/coded square brackets correctly. Whee.)
last edited on July 14, 2011 3:49PM
ozoneocean at 3:51AM, July 8, 2010
(online)
posts: 25,054
joined: 1-2-2004
smbhax
Who's quote is who's in all that? o_O

Skool and I have sent in our reports and recommendations… It's still being worked on, along with the image bug.
 
last edited on July 14, 2011 2:36PM
smbhax at 3:53AM, July 8, 2010
(online)
posts: 64
joined: 6-14-2009
ozoneocean
smbhax
Who's quote is who's in all that? o_O
Got it straightened out. This forum doesn't handle “[” in {quote} {code} tags very well, apparently.
last edited on July 14, 2011 3:49PM
ozoneocean at 4:20AM, July 8, 2010
(online)
posts: 25,054
joined: 1-2-2004
Yeah, the “code” thing is fooked :(

Thanks for the detailed report on that! :)

My biggest recommendation to Wowio is that we at least have a link right on the upload page to the old uploader system, or ideally just take the new one away until it's fixed.
 
last edited on July 14, 2011 2:36PM
srhdt at 12:13PM, July 8, 2010
(online)
posts: 106
joined: 4-5-2007
ozoneocean
Yeah, the “code” thing is fooked :(

Thanks for the detailed report on that! :)

My biggest recommendation to Wowio is that we at least have a link right on the upload page to the old uploader system, or ideally just take the new one away until it's fixed.

Yeah, it was a good recommendation ozoneocean. We've now added a link to the old uploader if you're having problems using the new one.

We're continuing to work on issues associated with the new uploader. We apologize for the inconvenience, hopefully this way at least people having problems will be able to continue to upload until this feature update gets fully sorted out.
last edited on July 14, 2011 3:54PM
Salsa at 8:33PM, July 9, 2010
(offline)
posts: 2,384
joined: 7-10-2008
I just wanted to take a second and thank all the coding guys working one this. I appreciate all that you guys have done and want to say that, even though I have never worked on a system this big, I know what you're going through. God, how I HATED debugging C++ templates, and the unix
execl()
and
execv()
functions. Never did get that stupid thing to work right.
RAGE!
last edited on July 14, 2011 3:18PM
Koshou at 12:54PM, July 12, 2010
(offline)
posts: 198
joined: 1-19-2008
skoolmunkee
On the plus side, the ‘this just in’ column is finally fixed. :] It had been counting queued pages!

It's still not working for me. :l Am I just cursed or something?
last edited on July 14, 2011 1:21PM
skoolmunkee at 2:21PM, July 12, 2010
(online)
posts: 7,058
joined: 1-2-2006
Well, since I posted that, it turns out now that pages uploaded with the new uploader won't show, but pages uploaded with the old one will. :]
  IT'S OLD BATMAN
last edited on July 14, 2011 3:43PM
Byth1 at 7:10AM, July 15, 2010
(online)
posts: 175
joined: 9-13-2009
I'm having a problem with the comics pages thing where I can't change the graphic if current pages. Can someone help?
Updated every friday!
Updated every monday!
last edited on July 14, 2011 11:35AM
_T_ at 8:18AM, July 16, 2010
(offline)
posts: 1
joined: 6-13-2007
Uploading comic pages isn't working at all for me. When I use the new uploader, it gives me a broken image. When I use the old uploader, it appears to load, then simply brings me back to the uploader page with no new comic page.

I'm using windows xp, internet explorer 8. I was uploading with no problems up until this week.
last edited on July 14, 2011 5:03PM

Forgot Password
©2011 WOWIO, Inc. All Rights Reserved